Home » Horeca

Horeca

Horeca2020-04-26T20:31:37+02:00

Verhoog de rendabiliteit van je horecaonderneming

Smakelijk eten op tafel toveren, volstaat al lang niet meer om een rendabele horecazaak uit te bouwen. Ik beschik over vele jaren managementervaring in de horeca. Als freelance projectmanager in de Horeca stel ik deze expertise graag ter beschikking van horecazaken en -groepen. Samengevat: ik ga geen enkele uitdaging uit de weg. Zowel voor kortlopende als langdurige opdrachten ben je bij mij aan het juiste adres. Ook audits met bijhorende verbeteracties om de rendabiliteit van je horecazaak te verhogen, behoren tot de opties.

Lees mijn blog over de taken van een projectmanager!

Waarom een freelance projectmanager in de horeca?

Een freelance projectmanager vormt voor vele horecaondernemingen de perfecte oplossing in tal van situaties. Zo kan je een freelancer flexibel inschakelen om pieken in werkbelasting op te vangen, bijvoorbeeld bij de opening van een nieuwe vestiging.

Daarnaast kan je opdrachten en taken waarvoor je geen voltijdse werkkracht nodig hebt, toevertrouwen aan een externe specialist. Daartegen staat dat je zelf de termijn bepaald van de samenwerking en het aantal uren dat moet worden gepresteerd.

Ook voor het uitvoeren van kritische audits – inclusief het uitwerken en opvolgen van een verbeterprogramma – biedt een freelance projectmanager een absolute meerwaarde. Een externe specialist kampt niet met bedrijfsblindheid en kan sneller de vinger op de wonde leggen.

Ervaren freelance projectmanagers zoals Bart Van de Cloot beschikken over een breed netwerk van partners en leveranciers. In de eerste plaatst is dat goed voor jou. Door een samenwerking krijg je toegang tot dit netwerk, en de bijhorende voordelen.

Waarom Bart Van de Cloot als freelance projectmanager?

Naast zijn diploma’s hotelmanagement en arbeidsorganisatie beschikt Bart Van de Cloot over vele jaren ervaring in een managementfunctie bij een horecaonderneming met binnen- en buitenlandse vestigingen.

Bart heeft een perfecte kijk op alle operationele en financiële facetten van een horecaonderneming. Vanuit zijn analytische geest streeft hij steeds naar extra efficiëntie en kostenreductie.

Je kan Bart Van de Cloot bijgevolg inschakelen voor alle opdrachten waarvoor nood is aan volgende expertise:

 • Rendementscalculaties

 • Kostenreductie en kwaliteitshandhaving door het voeren van onderhandelingen met leveranciers

 • Controle, opvolging en automatisering van bestellingen

 • Opzetten van administratieve flows voor het verwerken van de inkomsten

 • Het in kaart brengen van de theoretische en reële foodcost

 • Het opzetten en organiseren van een efficiënte personeelsplanning

 • Het analyseren van de ideale openingsuren

 • Het uitwerken van menukaarten

 • Controle op het naleven van recepturen

 • Opzetten van inventarisatiesystemen

 • Operationele coördinatie van een horecazaak en het uitwerken van draaiboeken

Samengevat: een rendabele horecazaak heeft zijn kosten perfect onder controle en optimaliseert de inkomsten. Verspilling is uit den boze. Voor elk facet van de operationele organisatie gaat het over enkele percentages die vaak met weinig inspanningen kunnen gewonnen worden. Later maken deze percentages op het einde van de rit het verschil tussen een rendabele of verlieslatende horecazaak. Een freelance projectmanager in de horeca kan hier een groot verschil maken.

Ga naar de bovenkant