Inhoud:

Waar kan je een ondertussen een opleiding volgen?
Waar kan je een online opleiding volgen?

Op deze pagina geef ik een overzicht van op welke manier en bij welke instantie je je online kan bijscholen, waar je later gewoon lessen kan volgen om je bij te scholen en waarom dat belangrijk is!

De legendarische uitspraak ‘Elk nadeel heb zijn voordeel’ is niet verzonnen door Johan Cruijff, maar door Willem van Hanegem. Spijtig want het is wel een leuk voorbeeld van Cruiffiaans. Maar het is wel de waarheid als koe! In deze tijden mogen we niet bij de pakken blijven zitten, maar de voordelen benutten! Was is nu een voordeel van deze situatie? We hebben toch wel wat meer vrije tijd. Ofwel doordat we geen professionele activiteiten hebben, zoals ik, ofwel doordat de meeste afleiding en tijdverdrijven zijn weggegevallen. Je kan niet meer op restaurant, café of de bioscoop. De horeca is gesloten en dat hebben we geweten!

Doe iets met die vrijgekomen tijd en ga een opleiding volgen! Ik zelf heb al een aantal opleidingen gevolgd, kijk maar even op de lijst van gevolgde opleidingen.

Waarom?

  • Omdat ik me steeds wou verdiepen in zaken waar ik niets of niet genoeg van afwist.
  • Omdat ik meer wou weten over zaken die ik interessant vond
  • Omdat ik beter wou worden in mijn job
  • Om een meerwaarde te kunnen bieden ten opzichte van mijn collega’s
  • Zo kan ik nog wel wat verder gaan, maar das nu niet belangrijk

Dus doe dat nu ook, voorlopig nog alleen online, maar later ook gewoon terug op cursus overdag of in avondschool. Zorg ervoor dat je je wereld uitbreidt, leer over zaken die je niet begrijpt maar die je wel intrigeren! Zeker doen!

Wat is Horeca Vlaanderen?

Horeca Vlaanderen biedt de opleidingen aan in samenwerking en met steun van de Vlaamse overheid en Metro Cash&Carry. Wij willen de ondernemers die deelnemen aan de opleidingen met praktische, haalbare tips naar huis laten gaan. Wij gaan op zoek naar de best practices en vertalen deze naar bruikbare tips, dankzij concrete situaties van de deelnemers.

Horeca Academie, een initiatief van Horeca Vlaanderen

Ons land neemt enkele verregaande maatregelen van ongeziene omvang om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Deze hebben ook een grote impact op onze Horeca Academie.? Horeca Vlaanderen organiseerd een hoop webinars, waar getrainde lesgevers steeds een topic behandelen? Je kan gewoon inschrijven en via de link deze webinar volgen. Er is een chat mogelijkheid voorzien voor interactie. Bekijk hier het aanbod webinars

Wat is Horeca Forma?

Ben je of wil je aan de slag in de horecasector? Stel je zelf mensen te werk in de horeca? Dan helpt sectororganisatie Horeca Forma je graag vooruit met tips, ondersteuning en advies. En vooral met inspirerende horeca trainingen waar je in korte tijd veel van opsteekt. Horeca Forma telt drie regionale centra: Vlaanderen, Brussel en Wallonië.

Waar kan je een ondertussen een opleiding volgen?

Er zijn verschillende bedrijven die opleidingen aanbieden, zowel voor horecapersoneel als meer algemenere opleidingen.

Algemenere opleidingen: denk eens aan wat andere opleidingen, die je misschien binnenkort kunnen helpen om je cijfers beter onder controle te houden zoals cijfersgegevens verwerken, bekeren en integreren, verkooptechieken uit de retail of elektricien om in je zaak te besparen?

Hier kan je zeker al eens kijken om opleidingen te vinden:

Bekijk hier zeker het hele aanbod eens. Het kan heel leuk zijn om dat wat je al lang eens wil doen, nu echt te volgen! Fiets je graag? Volg dan de opleiding tot fietshersteller, wil je al van in je kindertijd iets doen met hout? Wel, volg dan de cursus meubelmaker. Op deze manier leer je weer andere en leuke dingen die je ook in je huidige job zullen verder helpen.

Waar kan je een online opleiding volgen?

Ondertussen bieden de meeste opleidingsverstrekkers online opleidingen aan maar de meeste interessante zijn toch deze:

Nog interessante informatie en websites:

Nog een aantal blogs van Horecaforma: