Wil je de omzet verhogen van je horecazaak? Schakel dan een projectmanager horeca in. Op die manier slaag je erin altijd de juiste kwaliteit af te leveren met een minimum aan kosten. Is het uitbaten van een horecazaak voor jou geen werk maar pure passie? Top! Maar dat neemt niet weg dat je de winstmarge van je zaak zo hoog mogelijk wilt hebben. Het inschakelen van een projectmanager horeca doet alvast wonderen. Die controleert niet alleen je kosten, maar bekijkt ook je personeelsplanning, menusamenstelling, operationele organisatie en stockbeheer. Hij onderhandelt zelfs met je leveranciers als dat nodig is om betere condities te bedingen. Deze freelancer schakel je in zolang je hem nodig hebt, en dat is dan weer een extra financieel voordeel.

Omzet verhogen van je horecazaak? Laat dat over aan een projectmanager horeca

  1. Hij verhoogt de rendabiliteit van je horecaonderneming

Er is heel wat nodig om een rendabele horecazaak uit te bouwen, alleen lekker eten op tafel brengen is echt niet genoeg. Om je omzet te verhogen moet je je kosten perfect onder controle houden en je inkomsten optimaliseren. Dat doe je onder meer door te controleren of je personeel de recepturen wel correct uitvoert, door je bestellingen op te volgen en te automatiseren. Verder moet je je inkomsten vlot administratief verwerken, je theoretische en reële foodcost in kaart brengen, een efficiënte personeelsplanning opzetten en organiseren, je ideale openingsuren analyseren, je menukaarten uitwerken, inventarisatiesystemen opzetten…

Je merkt het, er komt heel wat bij kijken. Door het helse ritme van het horecaleven kan het bovendien gebeuren dat je door de bomen het bos niet meer ziet, en dat je omzet stagneert of zelfs achteruit gaat. Wil je de omzet verhogen van je horecazaak? Schakel dan een ervaren projectmanager horeca in, een freelance projectmanager horeca als Bart Van de Cloot bijvoorbeeld. Hij heeft zijn diploma’s hotelmanagement en arbeidsorganisatie jarenlang in de praktijk gebracht als manager bij een (inter)nationale horecaonderneming. Hierdoor heeft hij een perfecte kijk op alle financiële en operationele facetten in de horeca. Hij focust op rendementscalculaties en streeft altijd naar extra efficiëntie, kostenreductie én kwaliteitshandhaving. En ja, hij onderhandelt ook vlotjes met leveranciers.

  1. Hij komt vooral met oplossingen aandraven

Een projectmanager horeca inschakelen komt van pas in tal van uiteenlopende situaties. Heb je iemand nodig om pieken in je werkbelasting op te vangen? Ben je volop bezig met de voorbereidingen van de opening van een nieuwe vestiging? Heb je opdrachten en taken waarvoor je geen voltijdse werkkracht nodig hebt? Wil je kortom de omzet verhogen van je horecazaak? Dan is het echt geen weggesmeten geld om een beroep te doen op een flexibele projectmanager horeca. Nadelen zijn er niet, alleen maar voordelen. Je bepaalt zelf de termijn van de samenwerking en het aantal uur dat de projectmanager moet presteren.

  1. Hij analyseert je onderneming met een kritisch oog

Het is nooit slecht om een derde partij in te schakelen om te zien hoe je bezig bent, hoe je alles kunt verbeteren en je omzet verhogen. Ook en zeker als je een horecazaak hebt, want door het razendsnelle tempo zie je niet altijd zelf wat beter kan. Een externe horecadeskundige legt sneller de vinger op de wonde. Door het inschakelen van een neutrale derde krijgen je kritische audits een absolute meerwaarde.

De projectmanager ziet toe op de volledige uitwerking van zijn advies en volgt ook het verbeterprogramma op. Wie freelance projectmanager Bart Van de Cloot inschakelt, haalt werkelijk onbetaalbare ervaring in huis. Bart is inderdaad al jaren bezig. Hij kent niet alleen de knepen van het vak, maar beschikt ook over een ruim netwerk van partners en leveranciers. Wie met hem samenwerkt, krijgt volledige toegang tot deze kring. Tel uit je winst! Je omzet verhogen is enkel een kwestie van tijd.

Kort, waarom een freelance projectmanager horeca inschakelen?

Genoeg redenen waarom je een freelance projectmanager horeca zou inschakelen? Neem gerust contact op met Bart Van de Cloot. Hij stelt zijn jarenlange ervaring en kennis graag ter beschikking met maar één doel: de omzet verhogen van je horecazaak.